Workshop | Basisfotografie

 Workshop Basis Fotografie - Dufrasnes Fotografie

 Workshop Basis Fotografie

 

Heb je een mooie spiegelreflexcamera, maar heb je geen idee waar alle knoppen voor zijn? Is het resultaat van de foto’s die je maakt, niet helemaal wat je er van verwacht had? Ik ga je helpen tijdens de workshop Basisfotografie! Deze workshop is bedoeld voor beginners. Je wilt weten waar de knoppen op je camera voor zijn en hoe je door de camera goed in te stellen, zelf bepaalt hoe je de foto maakt. Of dit nu in de avond is of overdag, zowel binnen als buiten.

Je leert simpelweg hoe je camera werkt, hoe je betere composities maakt en hoe je het beste kunt fotograferen met verschillend licht!

De workshop Basisfotografie duurt 1 dag. Tijdens deze gezellige dag leer je werken met de belangrijkste technische begrippen (diafragma, sluitertijd, ISO, etc), maar ook hoe je de compositie van je foto’s kunt verbeteren en welke invloed licht heeft op je foto’s. Wil je weten wat cursisten van de workshop vinden? Neem dan een kijkje op mijn blog.

 

Agenda: 

Er worden op dit moment geen groepsworkshops “Basis Fotografie” gegeven. Heb je toch interesse in een workshop fotografie, waarbij je veel leert? Denk dan eens aan een 1 op 1 workshop. Het maakt niet uit of je beginner bent of al wat langer fotografeert. Of je nu meer portretten wilt maken, kinderen wilt fotograferen, betere reisfoto’s wilt maken of hulp kunt gebruiken als bruidsfotograaf. Tijdens een 1 op 1 sessie help ik je met wat jij nodig hebt.

 

Niveau: beginners

Duur: 5,5 uur

Locatie: Alkmaar 

Datum: Zie agenda

Tijd: 10.00 – 15.30 uur

Prijs: € 129,- p.p.  inclusief B.T.W. koffie, thee, snacks, een lunch en lesmateriaal.

Deelnemers: De workshop gaat door bij minimaal 5 deelnemers, maximaal 7 deelnemers.

 

Waar gaat deze workshop over:

 • Wat is diafragma, sluitertijd, ISO?
 • Hoe stel ik mijn camera zelf in, zonder gebruik te maken van de automatische stand?
 • Hoe kan ik de camera het beste instellen in welke situatie?
 • Hoe voorkom ik onscherpe foto’s?
 • Hoe zorg ik dat de kleuren in de foto’s kloppen?
 • Hoe zorg ik dat de foto’s niet te licht of te donker worden?
 • Hoe bepaal je een goede compositie?
 • Hoe ga je om met licht?

 

Wat neem je mee:

 • In deze workshop werk je met je eigen digitale camera. Dit kan een spiegelreflex of systeemcamera zijn, maar in ieder geval een camera waarop je handmatig de sluitertijd, diafragma en ISO waardes kunt instellen.
 • Handleiding van je camera.

 

Hoe ziet de dag er uit:

 • Ochtend: Leer in het kort alles over de technische termen zoals diafragma, sluitertijd, ISO en meer.
 • Middag: Na de lunch gaan we bij goed weer naar buiten om te oefenen, bij slecht weer heb ik genoeg oefenmateriaal om binnen aan de slag te gaan. Ik ben er om je te helpen en om al je vragen te beantwoorden. Aan de hand van handige tips zul je heel eenvoudig  en snel mooie foto’s maken.

 

Doe mee!

Wil je erbij zijn? Stuur mij een e-mail met je naam, e-mailadres en op welke datum je de workshop wilt volgen naar annemarie@dufrasnesfotografie.nl, of gebruik het contactformulier. Ik zal snel antwoorden en een plek voor de workshop voor je reserveren.

 

Betalingsinformatie:

Als er een plek vrij is, stuur ik je de betaalgegevens door. Je kunt dan per bank of Ideal betalen. Zodra de betaling is voldaan, ben jij zeker van een plek in de workshop. Wil je de workshop cadeau doen? Dat kan ook, neem daarvoor contact op.

Workshop - Basis Fotografie - Dufrasnes Fotografie -2

2 Comments

 • Beantwoorden september 29, 2014

  Caroline Hes

  Hoi Annemarie,
  Ik wil me graag opgeven voor de cursus van 1 november samen met mijn vriend Jan-Willem. Is dat nog mogelijk?
  Groetjes,
  Caroline (van Actifytaal)

 • Beantwoorden september 29, 2014

  Annemarie Dufrasnes

  Hey Caroline! Wat leuk! Ja hoor dat kan, ik reserveer alvast een plek voor jullie. Wil je jouw emailadres mailen naar annemarie@dufrasnesfotografie.nl? Dan stuur ik je alle gegevens nog even door :-).

Leave a Reply