Werkwijze bruiloft

Jullie hebben jullie bruidsfotograaf gevonden, hoe loopt het nu verder?

Voorafgaand

Jullie zijn waarschijnlijk super druk met alle voorbereidingen van jullie bruiloft, hebben gezocht naar trouwleveranciers en vergeleken. Een flinke zoektocht en waarschijnlijk besteden jullie toch meer tijd aan het organiseren van julie bruiloft dan je in eerste instantie dacht. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd, of je nu een relaxte ongedwongen bruiloft wilt of een druk schema hebt. Je wilt jullie dag goed vastgelegd hebben door een professionele bruidsfotograaf. Want de dag gaat voorbij, maar de foto's van jullie bruiloft blijven. Dat zijn de herinneringen voor altijd.

De vrijdagen en de zaterdagen in het trouwseizoen zijn vaak snel vol geboekt. Maak daarom bijtijds een afspraak voor een kennismakingsgesprek en kijk of het klikt. Die klik is zeker van belang, omdat ik als fotograaf een groot deel van de dag aanwezig ben.
Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jullie dag. Jullie mogen mij bombarderen met vragen en vertellen over jullie bruiloft. Ik heb trouwalbums klaar om in te kijken en ik help waar ik kan met tips.

Hebben jullie mij geboekt als jullie bruidsfotograaf? Ik vind het leuk om meer van jullie te horen. Mail mij daarom gerust met vragen of vertel over de vorderingen van jullie bruiloft. Vlak voor jullie bruiloft hebben we nog een keer contact. Dan bespreken we de laatste planning en de puntjes op de i.
Werkwijze-Dufrasnes-Fotografie-7
Werkwijze-Dufrasnes-Fotografie-4

De bruidsreportage

Ik ben er altijd ietsje eerder. Dan kan ik rustig mijn tas uitpakken, de omgeving in mij opnemen, een praatje maken hier en daar en de eerste shots nemen zodat iedereen alvast een beetje kan wennen aan de fotograaf.
Gedurende de dag vang ik vooral momenten. Zo onopvallend mogelijk. Ik maak een compleet fotoverslag met de sfeer van de dag, belangrijke momenten, foto's van jullie samen en belangrijke details. Jullie hoeven niet te poseren. Ik leg liever de mooiste onbewaakte momenten vast.
Werkwijze-Dufrasnes-Fotografie-1
Werkwijze-Dufrasnes-Fotografie-6

De fotoshoot

We gaan naar een toffe locatie die bij jullie past voor een fotoshoot. Niet te veel geposeer, maar vooral spontaan en romantisch. Natuurlijk doe ik suggesties en geef ik aanwijzingen, zodat jullie zo voordelig mogelijk op de foto's staan.
Je hoeft niet fotogeniek te zijn en je mag honderd keer met je ogen knipperen. Ik vraag alleen om vooral te genieten van jullie moment samen, lekker jezelf te zijn en verder vooral te vertrouwen op jullie keuze voor een professionele bruidsfotograaf. De rest doe ik.
Werkwijze-Dufrasnes-Fotografie-5
Werkwijze-Dufrasnes-Fotografie-3

Na jullie bruiloft

Na jullie bruiloft maak ik eerst een back-up van de foto's. Daarna ga ik aan de slag met jullie bruidsreportage en maak ik een ruime selectie van minimaal 250 foto's, die één voor één met zorg worden nabewerkt. In de selectie en nabewerking zit verreweg de meeste tijd in.
Jullie ontvangen de foto's ongeveer drie tot vier weken na jullie bruiloft in hoge resolutie via een online privé gallery. Daarna ga ik aan de slag met het album. De levertijd voor het album is ongeveer zes weken.
Werkwijze-Dufrasnes-Fotografie-2
Werkwijze-Dufrasnes-Fotografie-8