Vendor | Maatpakken voor de bruidegom

Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -1

Leon van Hoes Tailors

 

Net als Dorien van Thandora, deed Leon van Hoes Tailors twee jaar geleden ook mee met de samenwerking voor de gestylde weddingshoot in stadspark de Hout in Alkmaar. En omdat ik menig maatpak van Hoes door bruidegommen heb zien dragen, besloot ik een goede kop koffie te drinken met Leon.

Hoe is het allemaal begonnen, vraag ik. “Jeetje wat wil je allemaal weten?” Wat je wilt vertellen en belangrijk is. “Dan begin ik wel bij het begin, bij mijn opleiding, want dat heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. En dat begin is bij de ROC Mode. Ik deed de richting commercie en werkte later bij een herenmodezaak, waar nog een echte kleermaker werkte. Ik was zo geboeid dat ik terugging naar school en de kleermakersvakschool in twee jaar versneld kon afronden. Ik zocht een stage en kon aan de slag voor de familie Van Gils (deze hebben overigens niets met het welbekende merk te maken). Hun productie is in Marokko en dáár kon ik mijn stage doen. Van Tilburg naar Alkmaar, onderweg in de trein heb ik Van Gils nog gebeld, ik doe het, zei ik!

De productie is in Marokko en dáár kon ik mijn stage doen. Van Tilburg naar Alkmaar, onderweg in de trein heb ik Van Gils nog gebeld, ik doe het, zei ik!

Zo heb ik jaren van Nederland naar Marokko gehopt en uiteindelijk heb ik daar een aantal jaren gewoond. Toen mijn vader ziek werd besloot ik te gaan helpen in zijn zaak. Ondertussen werkte ik nog een dag in de week voor Van Gils om mijn kennis over te dragen.”

Hoelang bestaat Hoes? “In april 70 jaar. Mijn opa is ermee begonnen in een pand naast waar nu de Vlaminck zit op de Voordam. Later kocht hij een pand in de Langestraat en de Egmonderstraat. Vanaf 2005 zijn we hier gevestigd aan de Geesterweg en sinds 2007 hebben we alles onder één dak: de winkel, het atelier en een herenkamer. Er is wel wat veranderd, want naast maatpakken, leveren we ook meer casual kleding.”

Er is wel wat veranderd, want naast maatpakken, leveren we ook meer casual kleding

Vertel eens… Wat maken jullie allemaal? “Eigenlijk alles, zelfs spijkerbroeken op maat. Je kunt bij ons terecht voor alleen een jasje, maar ook een compleet kostuum. Van overhemden op maat tot de meer casual shirts. Voor vrijetijd, business én voor bruidegommen.”

Ja, die bruidegommen… Ik heb er al wat voor mijn lens gehad die een maatpak dragen van jouw hand. Hoe werkt dat? “Het beste is om een afspraak te maken. Dan kunnen we in anderhalf tot twee uur tijd alle opties bekijken en alle maten opnemen. Ik ben heel flexibel en ben vaak in de avond en op zondag open op afspraak. We hebben ruim 5000 stoffen om uit te kiezen, dus er zit altijd wel een stof bij die bij jou en de bruidsjurk past. Onze vanaf-prijzen voor een maatpak zijn vriendelijk geprijsd”.

We hebben ruim 5000 stoffen om uit te kiezen en onze vanaf prijzen voor een maatpak zijn vriendelijk geprijsd

Een maatpak, of een ander pak, wat is het verschil? “Bij een maatpak, is alles op maat, op jouw lengte en figuur. Bovendien kun je vrijwel alles customisen, van gekleurde knoopsgaten tot de knoop zelf. En wil je na je bruiloft een andere kleur knoop op je pak, kan dat ook. Dan kun je je pak daarna ook nog dragen zonder dat het te veel op een bruiloftspak lijkt. We kunnen alles maken, van een jasje tot een luxe kostuum.”

Bovendien kun je vrijwel alles customisen, van gekleurde knoopsgaten tot de knoop zelf.

Je zit in een mooi pand, lekker fris en dichtbij het centrum. “Ja en we zijn heel makkelijk te bereiken. Aan de overkant van de straat kun je parkeren en we zitten op anderhalve minuut lopen van het trein- en busstation. Het is hier af en toe net een zoete inval. We zijn een gemoedelijk familiebedrijf en we hebben altijd wel een kop koffie of thee klaar staan. Service en kwaliteit is voor ons heel belangrijk en dat is al 70 jaar onze kracht”.

We zijn een gemoedelijk familiebedrijf en we hebben altijd wel een kop koffie of thee klaar staan. Service en kwaliteit is voor ons heel belangrijk, dat is al 70 jaar onze kracht

Nu hoor ik de meeste bruidegommen, die ik aan tafel heb, zeggen dat ze nog alle tijd hebben. Wat is een goede tijd om een afspraak te maken? “We kunnen alles regelen in 4 weken als het moet, maar liever zie ik de bruidegommen zo’n 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Eerder mag natuurlijk ook”.

Wat is je tip voor de bruidegom? “Waar je je pak ook gaat kopen, vergeet je comfort niet! Het moet lekker om de schouders zitten zonder dat het te ruim oogt. Let ook op je taille, als deze te strak is kan hij zomaar gaan trekken en dat ziet er op de foto’s niet zo mooi uit”.

We kunnen alles maken, van een jasje tot een luxe kostuum.

Wat vind jij een musthave voor de bruidegom? “De manchetknoop, een prachtige manchetknoop kan je outfit echt geheel maken of breken, besteed hier de nodige aandacht aan! We hebben er bij Hoes Tailors een mooi assortiment in”.

Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -2 Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -3 Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -4 Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -5 Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -6 Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -7 Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -8 Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -9 Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -10 Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -11 Vendor - Hoes Tailors - Dufrasnes Fotografie -12

Wil je geholpen worden door een echte professional, een vakman met jaren lange ervaring? Dan is Hoes Tailors een goede keuze. Een gemoedelijke winkel en lekker persoonlijk. Ook voor als je het net even anders wilt:

HoesTailors

www.hoestailors.nl

Geesterweg 20

1815 CS Alkmaar

Tel. 072-5111182

 

Meer blogs zien van ons? Like onze Facebook!

1 Comment

  • Beantwoorden maart 29, 2016

    Jelle Groeneveld

    Mooie zakelijke maar ook zeer gestileerde biografie met prachtige foto’s Leon!

Leave a Reply