Vendor | De smaak van Esther

Vendor - De smaak van Esther - Dufrasnes Fotografie-1

Het is midzomer als ik Esther van ‘De smaak van Esther’ spreek. We hebben elkaar al eerder gesproken en de hapjes die Esther verzorgt heb ik al meerdere malen mogen proeven. Esther doet het net even anders dan anderen. Hier lees je waarom!

 

Esther doet het net even anders dan anderen.

 

Esther werkte in de financiële wereld en besloot samen met haar man een wereldreis te maken. Een uitgelezen kans om eens goed na te denken. Alle gedachten werden door de trechter geslingerd en uiteindelijk gooide ze het roer volledig om. Nu bijna vijf jaar geleden startte ze met catering bedrijf ‘De smaak van Esther’ inclusief hippe VW-bus.

 

Nu bijna vijf jaar geleden startte ze met catering bedrijf ‘De smaak van Esther’ inclusief hippe VW bus.

 

“Ik startte met het promoten op de trouwbeurs in de Grote Kerk in Alkmaar. Ik verzorgde de hapjes, deelde kaartjes uit en vertelde mijn verhaal. Hoewel ik eerst meer zakelijke opdrachten deed, merk ik dat ook de particulier mij goed kan vinden en dan vooral via mond-tot-mond reclame. Van het een kwam het ander en zo stond ik in de zomermaanden regelmatig op de foodfestival events in stadspark de Hout en op verschillende duurzame markten.”

 

Als mensen een geslaagde dag hebben gehad dan word ik blij.

 

Wat vind je het leukst om te doen? “Nieuwe mensen ontmoeten en het ze naar hun zin maken! Als mensen een geslaagde dag hebben gehad word ik blij (lacht met gepassioneerde twinkelogen) en natuurlijk heerlijk eten bereiden, mooie creaties maken en presenteren en het creëren van sfeer. Nu het steeds drukker wordt is het belangrijk om keuzes te maken.”

 

Ik zorg voor de hapjes, de aankleding, het hele pakket! Ik ga vooral voor méér beleving.

 

Wat zou je willen? “Als je het hebt over passie, dan wil ik zo compleet mogelijk mijn dienst verlenen. En dan bedoel ik dat ik je zo veel mogelijk wil ontzorgen. Ik zorg voor de hapjes, de aankleding, de presentjes, het hele pakket! Denk aan vrijgezellenfeestjes, een babyshower of een ander speciaal moment dat gevierd en georganiseerd mag worden. Heerlijk lunchen aan mooie gedekte tafels, aangekleed met verse bloemen, walking dinners, thema-avonden, high tea en high wine et cetera. Ik ga vooral voor méér beleving. De focus is natuurlijk wel smaakvol eten, maar verder regel ik graag alles erom heen, zodat je echt kan genieten van jouw dag.”

Ah, als ik je zo hoor gaat het ook vooral om de manier van presenteren? “Precies! Voor de gevulde eitjes en de rolletjes augurk met ham verwijs ik je liever naar een collega cateraar die daar heel goed in is. Ik laat mij graag inspireren en word blij van creatieve hapjes zoals een stoofpotje in een blikje, een hapjeswand of mini hamburgertjes. Denk bij de presentatie bijvoorbeeld ook aan mooie labels waarop geschreven staat wat iets precies is. Het gaat om de kleine dingetjes, de finishing touch.”

 

Samenwerken” is het sleutelwoord. Ik bepaal niets, maar inspireer graag. We doen alles in overleg

 

Welke bruidsparen kunnen met jou samenwerken? “‘Samenwerken’ is het sleutelwoord. Ik bepaal niets, maar inspireer graag. We doen alles in overleg. Geen haute cuisine, ik ben meer van de Jamie Oliver style, en lever goede kwaliteit. Ik kook op gevoel en maak alles zelf. Ik weet precies waar de producten vandaan komen, het liefst biologisch, duurzaam, eerlijk en zo gezond mogelijk. Eén kanttekening; de smaak bepaalt uiteindelijk, het moet natuurlijk wel lekker zijn. Verder is het belangrijk dat bruidsparen de touwtjes loslaten en weten dat ze op mij kunnen vertrouwen.”

 

Ik kook op gevoel en maak alles zelf. Ik weet precies waar de producten vandaan komen. Het  is belangrijk dat bruidsparen de touwtjes loslaten en mij vertrouwen

 

“Je kunt mijn hulp vragen als het gaat om een buitenbruiloft, al dan niet vintage, een festival bruiloft, vrijgezellenfeestjes, themafeestjes. Ik kan van alles voorbereiden, de VW-bus meebrengen en ter plekke nog hapjes bereiden. Groepen van 15 tot 100 personen help ik graag.”


Wat kun je verder nog over jezelf vertellen? Ik bedoel, waar kunnen we op rekenen? “Ik hou van een persoonlijke aanpak, doe wat ik zeg. Ik laat me graag inspireren zodat je originele hapjes van mij kunt verwachten. Ik ben flexibel en toch direct en je weet dus precies wat je aan me hebt. Ik vind het belangrijk dat mensen genieten van de dag, je mag verrast zijn en je vooral laten ontzorgen. Je kunt mij benaderen voor ontbijt tot diner, van tapas tot dessert, van Den Helder tot Amsterdam.”

Ik vind het belangrijk dat mensen genieten van de dag, je mag verrast zijn en je vooral laten ontzorgen

Wat wil je verder nog kwijt? “Neem een kijkje op mijn website en je zult zien wat ik bedoel! Net even anders, maar écht leuk, mooi én lekker. Laat je een keer verrassen!”

 

Voor de fotoshoot spraken we af in stadspark de Hout in Alkmaar. De ideale plek voor je vrijgezellenfeestje, familiefeest of bruiloft. Geen mooi weer? No worries, er is altijd een oplossing zoals een tent. Je kunt Esther ook vragen voor binnenfeesten en nog 1000 en 1 andere gelegenheden. Je bent in ieder geval zeker van heerlijk eten met een fantastische presentatie. Een dame met passie, fijn in de omgang. Ontzorgen doet Esther zeker: Na de fotoshoot had ze een heerlijke picknick voor ons verzorgd!

Vendor - De smaak van Esther - Dufrasnes Fotografie-2 Vendor - De smaak van Esther - Dufrasnes Fotografie-3 Vendor - De smaak van Esther - Dufrasnes Fotografie-4 Vendor - De smaak van Esther - Dufrasnes Fotografie-5 Vendor - De smaak van Esther - Dufrasnes Fotografie-6 Vendor - De smaak van Esther - Dufrasnes Fotografie-7 Vendor - De smaak van Esther - Dufrasnes Fotografie-8 Vendor - De smaak van Esther - Dufrasnes Fotografie-9 Vendor - De smaak van Esther - Dufrasnes Fotografie-10

Meer informatie? Zo kun je Esther bereiken:

De smaak van Esther

welkom@desmaakvanesther.nl

06-53466989 / 072-5616729

www.desmaakvanesther.nl

Laat een reactie achter