Vendor | Bruidsjurken

Vendor - Bruidsmode Thandora- Dufrasnes Fotografie -1

Dorien van Thandora bruidsmode

 

In Alkmaar is er een aantal bruidsmodezaken. Ieder met een eigenzinnigheid, allemaal met prachtige bruidsjapons. Twee jaar geleden werkten Dorien en ik met acht andere trouwspecialisten samen aan een gestylde weddingshoot. Een fijne samenwerking. Tijd om nog veel meer te horen over Dorien van Thandora.

“Het begon 31 jaar geleden” zegt Dorien. “Ik deed de modevakschool en leerde daarna het bruidsmodevak bij Mary Borsato. Na acht jaar coupeuse voor Mary te zijn geweest, wilde ik meer. Ik wilde graag in de winkel staan, klantencontact en weten hoe de dag van de bruid er uit ziet. Daar was toen geen plek voor: ik kwam uit Broek op Langedijk, uit de klei en sprak met een Westfries accent. Daarom zocht ik verder. Via een kennis kreeg ik een baan aangeboden in een winkel met haute couture. Mijn gympen maakte plaats voor pumps, mijn Westfriese accent voor ABN. Na anderhalf jaar sprak ik Mary weer, ze zag hoe ik veranderd was en bood mij een plek in haar winkel aan.

Ik deed de modevakschool en leerde daarna het bruidsmode vak bij Mary Borsato

Na een tijd in de winkel bij Mary, begon het opnieuw te kriebelen. Ik wilde zelf een winkel starten met extra service. Ik ben coupeuse van mijn vak en kan daarom gemakkelijk een japon aanpassen aan de wensen van de bruid. Heb je een droomjurk gezien en wil je daar mouwtjes aan? Ik maak het! Mijn collega dacht er ook zo over. Op een middag liep ik in de pauze door de stad en zag op het Ritsevoort een pand leeg staan, een droompand. Binnen een half jaar draaiden we. We noemden de winkel ‘Thandora’ van ‘Than’ mijn collega, en ik ‘Dora’.”

En nu zit je hier aan de Wilhelminalaan 8? Waar is Than gebleven? “Than is verhuisd naar Canada, dus ging ik alleen verder. Toen deze ruimte vrij kwam ben ik met de winkel verhuisd. Dat bevalt zo goed. Het is een fantastisch pand, dichtbij de stad en bruiden kunnen gratis voor de deur parkeren.”

Toen deze ruimte vrij kwam ben ik met de winkel verhuisd. Dat bevalt zo goed. Het is een fantastisch pand, dicht bij de stad en bruiden kunnen gratis voor de deur parkeren

Hoe werkt het als bruiden een bruidsjurk zoeken? “Het beste kunnen ze een afspraak maken. Ik maak gemiddeld twee tot drie uur tijd voor het uitzoeken van een japon. En ik wil natuurlijk van alles weten. Hoe ziet je dag eruit? Heb je al ideeën over de japon? We nemen lekker de tijd met een kop koffie of thee en gaan dan van alles passen. Niks moet, alles mag.”

Hoe lang van te voren kan een bruid het beste een bruidsjurk bestellen? “Sommige bruiden willen al anderhalf jaar van te voren komen. Dat mag, maar zes maanden van te voren is ook nog op tijd. De levertijd is ongeveer drie tot vier maanden. We hebben dan nog tijd voor het innemen of op maat maken van de jurk zodat de jurk perfect past om jouw lijf.”

Ik maak gemiddeld twee tot drie uur tijd voor het uitzoeken van een japon. En ik wil natuurlijk van alles weten. Hoe ziet je dag eruit, heb je al ideeën over de japon?

Hoe zit dat eigenlijk met vermaakkosten van de bruidsjurk? “Ik reken geen vermaakkosten van de japon als je die bij mij koopt. Maar ik heb ook wel eens bruiden die hun bruidsjurk al in huis hebben, waarvan het een en ander nog vermaakt dient te worden. Die bruiden kunnen ook bij mij terecht, maar betalen dan wel vermaakkosten.”

Wat is echt heel handig om als bruid te weten in hun zoektocht naar dé bruidsjurk? “Een bruidsjapon draag je pas echt mooi met goed zittende lingerie. Ik verkoop speciaal ontworpen bruidslingerie. Dat is mooie lingerie, van goede kwaliteit en past altijd goed. Bovendien straal je direct meer zelfvertrouwen uit.

Wat wil je verder nog kwijt? Weet dat ik bruidsjurken van maat 34 tot maat 70 kan laten passen. Van super stoer tot heel klassiek. En als je eenmaal je bruidsjapon hebt gevonden, kun je uit de uitgebreide collectie bruidsaccessoires meteen bekijken wat jou het beste past. Van sierraden tot sluiers en van schoentjes tot haaraccessoires”.

Ik vroeg Dorien zich tijdens het fotograferen voor te stellen dat ik een bruid ben, het mooie is dat Dorien dan gelijk begint te stralen. Mooi om iemands passie zo te zien!

Alvast een kijkje in de winkel? Ik maakte na ons gesprek ook een aantal foto’s. Ik vroeg Dorien zich tijdens het fotograferen voor te stellen dat ik een bruid ben, het mooie is dat Dorien dan gelijk begint te stralen. Mooi om iemands passie zo te zien!

Vendor - Bruidsmode Thandora- Dufrasnes Fotografie -2 Vendor - Bruidsmode Thandora- Dufrasnes Fotografie -3 Vendor - Bruidsmode Thandora- Dufrasnes Fotografie -4 Vendor - Bruidsmode Thandora- Dufrasnes Fotografie -5 Vendor - Bruidsmode Thandora- Dufrasnes Fotografie -6 Vendor - Bruidsmode Thandora- Dufrasnes Fotografie -7 Vendor - Bruidsmode Thandora- Dufrasnes Fotografie -8 Vendor - Bruidsmode Thandora- Dufrasnes Fotografie -9

Dorien is met haar bruidsmodewinkel Thandora gevestigd in een prachtig herenhuis aan de Wilhelminalaan 8 in Alkmaar, tussen het ziekenhuis en het centrum van Alkmaar in. Ben je op zoek naar een bruidsjapon of bruidsaccessoires, maak een afspraak bij Dorien, ze zal je hartelijk ontvangen en neemt alle tijd voor je.

Bruidsmode Thandora

www.thandora.nl

Wilhelminalaan 8

1815 JC Alkmaar

072-5116160

 

Blijf op de hoogte van meer blogs via onze Facebook-pagina!

Laat een reactie achter