Meest gestelde vragen

Staat je vraag er niet bij?

Stuur gerust een e-mail of gebruik het contactformulier op de contactpagina.

Hoe gaat een kennismakingsgesprek in z'n werk?
Vul het contactformulier in of mail mij voor het maken van een afspraak. Ik nodig jullie graag uit bij mij in Alkmaar.
Wonen we wat verder bij elkaar vandaan, dan kunnen we via Skype afspreken. Tijdens het gesprek bespreken we de planning van jullie dag en kan ik jullie helpen met ideeën.
Hoeveel foto’s krijgen we van onze bruiloft?
Bij 6 uur fotografie kun je rekenen op een selectie van minimaal 250 bewerkte foto’s in hoge resolutie. Met deze foto’s kunnen jullie zelf uitvergrotingen laten maken. Hoe meer uren ik op jullie bruiloft fotografeer, hoe meer foto’s ik maak, bewerk en aflever.
Wanneer ontvangen we de foto’s?
Ongeveer drie tot vier weken na jullie bruiloft ontvangen jullie de foto’s via een privé online gallery. Een blogpost met een selectie van jullie foto’s staat vlak daarna online op mijn website.
Bewerk je de foto’s?
Ja, alle foto’s worden (plaatselijk) één voor één bewerkt op kleur, contrast en belichting e.d. Dus geen standaard preset. Ik fotografeer in kleur, die ik later kan omzetten naar zwart/wit.
Hoeveel tijd kunnen we inplannen voor een fotoshoot van ons samen op de bruiloft?
Neem voor de fotoshoot zelf minimaal 45 minuten de tijd, exclusief reistijd naar de locatie. Willen jullie meerdere locaties, neem dan minimaal een half uur tot drie kwartier de tijd per locatie plus reistijd.
Wat doen we als het slecht weer is bij een fotoshoot?
Als het bewolkt is of er is lichte motregen, dan kan de fotoshoot gewoon doorgaan. Als het regent of stormt, wordt in overleg de fotoshoot verplaatst naar een binnenlocatie, een ander tijdstip of datum.
Wat doe je bij ziekte?
Ik ben niet zo snel ziek. Bovendien voel ik mij verantwoordelijk voor de afspraken die ik met jullie maak, waardoor ik ook met ziekte jullie dag zal fotograferen. Als het echt te gek wordt probeer ik gebruik te maken van een vervangende fotograaf uit mijn netwerk.
Werk je met meerdere camera’s?
Ik werk met twee professionele Nikon camera’s, meerdere objectieven en flitsers. Ik heb daardoor altijd een back-up.
Kunnen we ook familieportretten en groepsfoto's laten maken?
Ja, dat kan. Maak dan van te voren een lijst en probeer maximaal 15 combinaties te maken. Vraag voor begeleiding op de dag zelf jullie ceremoniemeester voor hulp. Afhankelijk van de aantal sets, duurt deze fotoshoot ongeveer 15 tot 30 minuten.
Hoe werkt het met foto's van de voorbereidingen?
De make-up, sierraden, schoenen en de bruidsjurk die klaar hangt. Hulp van je moeder of beste vriend met je stropdas en de manchetknopen. Foto’s van de voorbereidingen maken het verhaal helemaal compleet. Neem hiervoor ongeveer 60 minuten de tijd.
Regelen wij eten voor je?
Ik ben een healthy freak en ik sport heel veel. Daarom heb ik mijn voeding aangepast zodat ik op jullie bruiloft zo veel mogelijk energie heb. Jullie hoeven daarom niets te regelen, maar een kop koffie tussendoor of een spa rood, daar wordt ik blij van.
Fotografeer je ook in het buitenland?
Graag!
Hoe lang van te voren kan ik je als fotograaf boeken?
De vrijdag en zaterdag in de populaire trouwmaanden zijn snel volgeboekt. Wil je weten of ik nog beschikbaar ben op jullie bruiloft? Neem bijtijds contact op. De meeste bruidsparen boeken ongeveer een jaar van te voren een bruidsfotograaf.
Dufrasnes Fotografie prijzen