Trouwen in Rotterdam | Hotel New York

Trouwen in Rotterdam | Hotel New York

We zijn een dagje vrij… en we gaan naar Rotterdam. Deze week is het restaurant week en als er een stel is die gráág uit eten gaat, dan zijn wij het wel. Wie is wij? Mijn man Richard en ik. Richard is jarig vandaag en we besluiten om naast lekker te eten ook vooral er op uit te gaan.

Rotterdam vind ik een heerlijke stad. De Erasmus brug vind ik prachtig en van Hotel New York ben ik groot fan. De eerste keer dat ik hier kwam, was uit noodzaak. Ik organiseerde een congres voor mijn toenmalige werkgever en Hotel New York was het enige hotel met nog maar 1 kamer vrij. Voor mij dus en blij toe. Die avond, voor het congres, dineerde ik heerlijk aan de kade. Met mijn man overigens, die na mijn enthousiaste telefoontje langs kwam. Het was midzomer en de zon scheen nog vol op. Sinds die keer komen we graag bij HNY.

Vandaag dus ook. Al vroeg rijden we van Alkmaar naar Rotterdam en sinds lange tijd schijnt de zon weer. Ik heb mijn camera meegenomen, omdat ik nu toch echt eindelijk een keer HNY wil fotograferen. Zowel buiten als binnen is het een mooie plek. Hoe vet zou het zijn om hier eens een bruiloft te mogen fotograferen! De volle ochtendzon maakt dat het hotel er goudachtig uit komt te zien en de blauwe lucht weerspiegeld deze kleur intens op het water. Ik ga volledig uit mijn dak met fotograferen en Richard wacht geduldig tot ik klaar ben, heerlijk in het zonnetje, genietend van het uitzicht.

Binnen nemen we heerlijke cappuccino’s, maar ik ben ongeduldig, fotografeer alles  in het restaurant, de receptie en het gedeelte bij de trappen en de hotelkamers. Deze plekken in het hotel is zijn stuk voor stuk prachtige plekken voor een fotoshoot. Het is er maritiem, stoer en romantisch tegelijk. Na de koffie lopen we naar de watertaxi’s. We mogen op een sportieve boot en besluiten niet alleen naar de overkant te varen, maar ook dichterbij de Erasmusbrug te komen en de SS Rotterdam. Daarna worden we afgezet aan het park waar we gaan genieten van een heerlijke verjaardagslunch. Op de terugweg mogen we met een klassieke watertaxi terug naar HNY, waar we dan toch echt weer afscheid moeten nemen. We betalen voor de parkeergarage en gaan na een voldane dag weer terug naar Alkmaar.

N.B. Hotel New York is is een hotel met een verhaal. Dat zie je en dat voel je. Het is gevestigd in het prachtige voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. In vroeger tijden vertrokken vanuit Rotterdam vele Europeanen om armoede en/of geloofsvervolging te ontvluchten en kwamen veelal aan in New York. Gaan jullie trouwen in Rotterdam? Neem eens een kijkje bij Hotel New York!

Deze plekken in het hotel is zijn stuk voor stuk prachtige plekken voor een fotoshoot.

 

Laat een reactie achter