Personal | Diploma Fotovakschool

diploma Fotovakschool - Dufrasnes Fotografie

Personal | Diploma Fotovakschool

Ik zou bijna weer zeggen: “Ja hoor het is zo ver”. Het blijft heerlijk om te zeggen. Het suggereert dat “iets” af is en dat creëert ruimte voor nieuwe dingen. Zaterdag mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen aan de Fotovakschool in Amsterdam. 2,5 jaar lessen, opdrachten, lol, lachen, stressen, feedback incasseren en vooral veel leren aan de Fotovakschool zit er op.

Vertel eens, zul je misschien denken… Het begon een paar jaar geleden, toen ik naast mijn full time baan als marketingcommunicatiemanager vooral fotografeerde als hobbyist, ja wie is er niet zo begonnen? Ik fotografeerde toen al voornamelijk bruiloften en toen mijn toenmalige werkgever failliet ging, besloot ik als zelfstandige verder te gaan.

Ik denk dat ik in een bepaalde mate behoorlijk perfectionistisch ben en wil daarom alleen het beste van het beste wat ik kan, leveren. En hoewel er veel fotografen zijn die autodidact zijn en vooral zichzelf de kneepjes van het vak aanleren, heb ik dat helemaal niet… Ik heb hulp nodig. Vooral het technische gedeelte stond nou niet direct hoog op mijn lijstje om in mijn schaarse vrije tijd te onderzoeken. Maar het was wel nodig. Daar kwam ik ook wel achter. Daarom besloot ik in eerste instantie om helemaal overnieuw te beginnen en te starten met een basiscursus aan de Fotovakschool. Ik besloot vervolgens mij helemaal te richten op fotografie, beet mij vast in de technische specs en onderzocht vooral bijna dag en nacht fotografen en foto’s die ik fantastisch vond. Leren, leren, leren.

En nu heb ik zelfs een diploma en mag ik mij vakfotograaf noemen. Uitgeleerd ben ik nog lang niet. Ik heb mij gespecialiseerd in bruiloften en loveshoots en daar valt altijd wel iets te leren. Daarom doe ik al een paar jaar, ieder jaar, een aantal workshops. Skills ontwikkelen als fotograaf en als persoon.

Ik studeerde af met een gestylde weddingshoot, die je eerder al op mijn blog kan vinden. Met 10 leveranciers hebben we een prachtige shoot kunnen maken in stadspark de Hout in Alkmaar. De hele shoot kun je hier bekijken. Deze shoot laat zien dat je ook bijvoorbeeld buiten kunt trouwen en dat je de stijl van je bruiloft helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Dat je de dag kunt omringen met de mensen en de dingen die bij jou passen.

Met de bruiloften die ik fotografeer wil ik de echte liefde tussen mensen vastleggen. Tussen het bruidspaar, maar ook tussen families en andere dierbaren die op een bruiloft aanwezig zijn. Ik wil laten zien hoe mooi het bruidspaar eruit zag, hoe ze straalden en de tijd hebben voor elkaar op die dag. Ik wil graag het verhaal vertellen van de dag. Scheen de zon, regende het? De allermooiste details, waaraan je misschien wel heel veel werk had. De voorbereidingen in de ochtend, van make-up tot het aantrekken van de jurk. Daar haal ik energie uit. Dit is wat ik de afgelopen jaren heb geleerd.

Daarom voor nu: dank alle enthousiaste docenten aan de Fotovakschool, gezellige klasgenootjes, toffe leveranciers van de gestylde weddingshoot, lieve familie en vriendjes. José voor je onuitputtelijke geduld om uren naar mijn foto’s te kijken als we eigenlijk een gezellige avond hadden gepland met een flesje wijn. En last but not least mijn man Richard. Dank voor je overtuigingskracht en je geloof in mij. XOXO

 

Zaterdag mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen aan de Fotovakschool in Amsterdam. 2,5 jaar lessen, opdrachten, lol, lachen, stressen, feedback incasseren en vooral veel leren aan de Fotovakschool zit er op.

 

Laat een reactie achter