Over Annemarie

De fotograaf achter Dufrasnes Fotografie

In het kort

Dit ben ik, Annemarie, 38 jaar.

Peper is heet, leven is peper! Ik hou van het leven, ben een gevoelsmens en volg vooral mijn intuïtie. Ik ben getrouwd met Richard. Ik reis graag (ook solo), doe aan kickboksen, yoga en krachttraining. Ik ben gek op het strand, katten, koffie, wijn, eten, chocola en hou enorm veel van dansen.

Liever koop ik herinneringen dan spullen. Ik geniet van mijn vrienden, familie en onverwachte ontmoetingen. Als er iets is waarin ik geloof, is het liefde. Liefde voor jezelf en liefde voor anderen.
Daarom ligt bruidsfotografie zo dicht bij mijn hart. Het vastleggen van het vieren van de liefde, het samen zijn met vrienden en familie, emoties, een schaterlach, een traan. Want liefdevolle herinneringen, die koester je het meest en blijven voor altijd in je hart.

Sinds 2012 werk ik full time als bruidsfotograaf. Mijn focus ligt op het vastleggen van momenten, maar ook de sfeer van jullie dag en een fotoshoot van jullie samen. Jullie hoeven niet te poseren, gewoon lekker jullie zelf zijn!
collage-9-2


Blik op bruidsfotografie

Inmiddels ben ik full time professioneel bruidsfotograaf. Daarvoor? Ik studeerde communicatie management aan de Hogeschool in Diemen en maakte carrière in het bedrijfsleven. Ik fotografeerde voornamelijk voor studieopdrachten of tijdens reizen. Toen mijn werkgever failliet ging, besloot ik verder te gaan met fotografie. Ik deed de opleiding tot fotograaf in Amsterdam en merkte al snel dat mijn hart ligt bij bruidsfotografie.

Toen ik in 2009 zelf trouwde begreep ik pas écht wat een bruiloft inhoudt: de voorbereidingen, de gastenlijst, de vele details en vooral de waanzinnige beleving op de dag zelf. Al onze familie en vrienden waren er, zo bijzonder!

Een bruidsreportage gaat over de liefde tussen twee mensen, maar ook over twee families en vrienden.
Na heel veel coaching, workshops en conferenties over bruidsfotografie is Dufrasnes Fotografie wat het nu is. Voor mij gaat een bruidsreportage over de liefde tussen twee mensen, maar ook over twee families en vrienden. Elke bruiloft is een uniek verhaal met mooie, emotionele en vrolijke momenten. Een dag waarbij je omringt wordt met de meest dierbare mensen.
Natuurlijk zijn details belangrijk, de aankleding en de ringen. Maar nog belangrijker zijn de momenten die je samen hebt. Over tien jaar organiseer je een bruiloft misschien op een andere manier, maar de momenten... die blijven. Een trotse blik van ouders, lol hebben met vrienden en vriendinnen, dat is onbetaalbaar.

de momenten... die blijven. Een trotse blik van ouders, lol hebben met vrienden en vriendinnen, dat is onbetaalbaar.
Die momenten vastleggen, dat heet journalistieke bruidsfotografie en dat is waar ik mij steeds meer in specialiseer. Die momenten... dat maakt iemand uniek. Want niemand heeft dezelfde lach, iedereen is mooi en uniek op zijn eigen manier. En dat leg ik heel erg graag vast!

iedereen is mooi en uniek op zijn eigen manier. En dat leg ik heel erg graag vast!