Op naar 2018!

Bruidsfotografie - Dufrasnes Fotografie collage FB - Bruidsfotograaf -2

2018: meer journalistieke bruidsfotografie

De tijd gaat veel te snel! Het is alweer bijna 2018 en ik heb nog blogs klaarliggen van 2016. Het was druk: Na het fotograferen van het kookboek startte het bruidsseizoen vrijwel gelijk, na het seizoen kwam Feline een stage doen bij Dufrasnes Fotografie, vervolgens startte het bruidsseizoen alweer, was ik druk met het coachingstraject bij The Full Monty en heb ik met heel veel liefde en overgave bruiloften gefotografeerd… Geweldig allemaal, maar afgelopen jaar moest ik daarom even gas terug nemen om weer adem te halen.

Ik ben flexibeler, sterker en nog fitter

Ik heb wat meer tijd aan mezelf besteed: Ik heb veel kunnen sporten en tijd kunnen besteden aan gezond koken. Ik heb het programma gevolgd bij Personal body plan en heb 1 op 1 kickbokstraining gevolgd. Daarnaast deed ik nog zo’n vier krachttrainingen per week thuis. Het resultaat is een fit body en 10 kilo lichter. Ik ben flexibeler, sterker en nog fitter om een bruiloft te fotograferen die soms wel 14 uur duurt. Ik had weer tijd om een vuurtje te stoken en onder de veranda te zitten, een wijntje te drinken met vriendinnen en tijd om gewoon even suf voor mij uit te staren en te lummelen.

Op naar 2018 met nog meer journalistieke bruidsfotografie

En nu, wat staat er op het programma voor 2018? Meer bloggen. En een fit body behouden, dat sowieso. Maar vooral verder met journalistieke bruidsfotografie. In 2017 volgde ik het intensieve coachingstraject bij The Full Monty, helemaal gericht op journalistieke bruidsfotografie en dat is waar ik erg gelukkig van wordt: Het vastleggen van kleine en grote momenten, een schaterlach en tranen van geluk. Het zorgt dat ik voel dat mijn hart zich nog meer opent, het haalt mij uit mijn comfortzone, ik krijg er energie van en ontzettend veel voldoening.

Het gaat om het gevoel wat een beeld je vertelt

Ik heb geleerd beter te kijken, te observeren, het verhaal te leren kennen, de tijd te nemen. Ik weet nu meer dan ooit dat we als journalistiek fotograaf echt een verantwoordelijkheid hebben om momenten vast te leggen. Het gaat niet langer alleen om mooi licht en een mooie compositie. Het gaat om het gevoel wat een beeld je vertelt. Door te leren mezelf meer open te stellen, te durven en angsten los te laten werd mijn fotografie beter. Ik kon letterlijk en figuurlijk dichterbij komen. Fotografie is een spiegel van mezelf. Ontwikkel jezelf, dan ontwikkelt je fotografie. En daarom start ik in januari al meteen met een 10 daagse reis naar Dublin, Berlijn en Istanboel. Gewoon alleen, mezelf tegenkomen, mezelf ontwikkelen, te groeien en open te staan voor al het mooie wat het leven te bieden heeft.

Dus op naar 2018! Ik zit vol energie en zin om te knallen!

Dank lieve bruidsparen voor het vertrouwen in mij als bruidsfotograaf! Dank top coaches van The Full Monty en dank alle fijne collega fotografen!

Laat een reactie achter