Hoe kies je een bruidsfotograaf die bij je past?

Hoe kies je een bruidsfotograaf | Dufrasnes Fotografie

 

Hoe kies je een bruidsfotograaf die bij je past?

Bekijk het 7 stappen plan!

Jullie gaan trouwen en willen een mooie bruidsreportage van de bruiloft. Maar hoe vind je een goede bruidsfotograaf tussen al het aanbod? Hoe weet je of een fotograaf professioneel is en de foto’s maakt die je verlangt. Foto’s die je dag weergeven als een prachtige herinnering en heel belangrijk, een fotograaf die nog leuk is ook.  Wie kies je en waar moet je op letten? 

 

1. Kijk goed naar het portfolio van een bruidsfotograaf

Is het portfolio uitgebreid, krijg je een goede indruk van het werk van de fotograaf? Is het divers? De meeste fotografen bloggen over de bruiloften die ze hebben gefotografeerd, waardoor je een goede indruk krijgt van de foto’s die op deze dag gemaakt worden.

2. Kies een stijl van fotografie die jullie te gek vinden

Een fotograaf specialiseert zich vaak een bepaalde stijl, waar hij of zij echt goed in is. Het maakt niet uit welke stijl je kiest, als de stijl maar bij jullie past. kies een stijl zodat je gericht opzoek kunt gaan naar een geschikte bruidsfotograaf.

Trends die je nu veel ziet zijn:

Blond: lichte foto’s, natuurlijke look

High contrast: hoogcontrast, kleurrijke foto’s, spat er van af

Vintage: laag contrast, kleurrijk, vintage look

Hie kies je een bruidsfotograaf die bij je past | Dufrasnes Fotografie

3. Kies je budget

Sommige bruidsparen kiezen een fotograaf als sluitpost van hun budget, voor anderen zijn de foto’s het belangrijkste van de dag. Het klinkt cliché en daarom heet het ook cliché, maar de meeste bruidsparen zeggen achteraf: “ik wist niet dat trouwen zó leuk en zó mooi zou zijn”. De foto’s achteraf zijn echt de meest waardevolle herinnering. Bedenk daarom goed of je je goede vriend vraagt met een knappe camera of toch een professionele bruidsfotograaf. Reken voor een professionele bruidsfotograaf tussen de € 1195,- en € 1995,- voor acht uur fotografie door één fotograaf, exclusief album.

4. Make  a date

Heb je een fotogaaf gevonden? Dat was waarschijnlijk een hele zoektocht! Nu is het handig om een afspraak te maken en het liefst zo snel mogelijk. De meeste bruiloften vinden plaats van mei tot oktober en meestal op een vrijdag. De beschikbare dagen zijn dus beperkt. Het gaat er bij een kennismakingsgesprek om dat je elkaar alvast een beetje leert kennen en of het klikt. De fotograaf is er vaak toch een hele dag bij. Foto’s heb je al kunnen zien op de website, maar misschien wil je wel de albums bekijken.

Sommige fotografen spreken af op hun kantoor of studio, anderen in een gezellige koffiebar. En er zijn zelfs fotografen die bij jullie langskomen. Meestal e.e.a. in overleg.

5. Hoe ziet jullie dag er uit?

Jullie mogen nu lekker vertellen over jullie dag, waar, wat, hoe. Het is voor een bruidsfotograaf alvast fijn om te weten hoe jullie dag er uit ziet en voor jullie fijn om te weten hoeveel uren jullie eigenlijk een fotograaf bij jullie trouwdag willen. Tijdens dit gesprek is het handig dat jullie fotogaaf vragen stelt en oprecht geïnteresseerd is in jullie dag, als je er een met passie hebt tenminste.

Hoe kies je een bruidsfotograaf die bij je past | Dufrasnes Fotografie

6. Teckelen die handel!

Hebben jullie alles goed doorgesproken? Hadden jullie een klik? Hebben jullie er vertrouwen in dat deze fotograaf jullie dag in beeld kan brengen, zoals jullie graag willen? Teckelen die handel! Professionele fotografen sturen een bevestiging met de afspraken die jullie hebben gemaakt, samen met algemene voorwaarden die handig zijn, wanneer je een bruiloftverzekering afgesloten hebt en hiervan gebruik wilt maken.

7. Doe een loveshoot

Helemaal zeker weten of je een goede fotograaf hebt uitgezocht? Doe een loveshoot, pre-weddingshoot of coupleshoot. Alle drie zijn hetzelfde. Het is een fotoshoot waarbij je alvast op mooie plekken gefotografeerd wordt en kan wennen aan de camera én aan de fotograaf. Jullie weten precies hoe een fotoshoot in z’n werk gaat en bovendien zie je meteen het resultaat als je een tijdje later de foto’s binnen hebt. De foto’s kun je gebruiken als mooie herinnering aan de tijd dat je de bruiloft aan het voorbereiden was, of gebruik ze voor een save the date kaart.

——–

Vind je deze tips handig? Binnenkort verschijnt er weer een nieuwe blog met nog meer bruidsfotografie tips.

Direct op de hoogte blijven van al mijn nieuwe trouwblogs?

 

Laat een reactie achter