Gestylde weddingshoot Alkmaar | Stadspark de Hout

Trouwen in stadspark de Hout Alkmaar

Gestylde weddingshoot Alkmaar stadspark de Hout

Een gestylde weddingshoot. Ik zie “ze” zo af en toe voorbij komen en denk dan, wauw, dat zou ik ook wel een keer willen doen. Maar dat doe je niet zomaar. Toen ik een tijdje geleden met Jeroen van Grandcafé Koekenbier zat te kletsen, vertelde Jeroen dat hij bruiloften ontzettend leuk vind. Hij claimde de domeinnaam “trouwenindehout” en zo ontstond het idee om in stadspark de Hout, hét park naast Grandcafé Koekenbier, een gestylde weddingshoot te organiseren.

De shoot is bedacht om bruidsparen in de omgeving te inspireren. Buiten trouwen, kekke bruidskleding, kleurrijke bloemen, fijne aankleding en dat allemaal in een intieme sfeer. Een sprookjesachtige setting met alles er op en er aan.

Ik wilde een aantal lokale ondernemers bij elkaar brengen om zo een collectief te vormen. Toffe leveranciers, onafhankelijk, met een passie voor bruiloften. Zo verzamelde we leveranciers om de shoot aan te kleden. Ik ging bij iedereen langs met mijn verhaal, zette een oproep op facebook met de vraag naar een “bruidspaar”, keek in mijn netwerk, maakte een moodboard op Pinterest en zo vielen alle puzzelstukjes op z’n plek.

Op zondagochtend 25 mei om 8.00 uur begonnen we met de voorbereidingen, het aankleden van de bruid, het opzetten van de locatie waar de ceremonie zou plaatsvinden, de catering. En dat in alle vroegte, fluitende vogeltjes in de serene ochtend. Ineke de Graaf van IDG Kappers (winnaar Leukste kapsalon van Alkmaar) deed de haarstyling van de bruid, Tessa Lijten deed de make-up, de prachtige jurk werd geleverd door Bruidsmode Thandora en de bruidegom kleedde zich met een maatpak van Hoes Tailors.

Sophie en Daan, het bruidspaar, hadden zich aangemeld via facebook. Ik ging bij hun langs om kennis te maken en we hadden meteen een klik. Sophie en Daan gaan zelf in september trouwen, dus trouwen leefde enorm. Het leuke is dat Sophie zelf ook fotograaf is en bruiloften fotografeert. Dat maakte het voor mij extra spannend, een collega te fotograferen.:-)

Na de first look liepen we naar de grote boom voor de ceremonie, waar iedereen klaar stond. We hadden nog niets gezien. En ondanks dat ik alles tot in detail had besproken, (we hadden zelfs de lampjes voorafgaand in de boom geoefend) werd ik overdonderd door het spookjesachtige aanzicht.

De lampjes, bankjes en catering werd door Jeroen van Grandcafé Koekenbier verzorgd. Trouwambtenaar Manon Dijkshoorn, van Trouwen met Manon, deed de ceremonie. Een fijn persoon met een warme stem. Dat wens ik iedereen toe. Daarna werd het podium overgedragen aan de catering.  De bankjes van de ceremonie maakte plaats voor een opgedekte eettafel en een tafel met heerlijke hapjes. Ondertussen konden het bruidspaar en ik het park in voor een mooie fotoshoot.

Toe we terug kwamen van de shoot en ik de tafels zag, had ik wederom een “wauw”. Met o.a. dank aan Marianne van Acanthus Bloemen uit Alkmaar. Marianne was net als de andere leveranciers, meteen enthousiast. Ze pakte flink uit met deze prachtige bloemen, corsage en bruidsboeket. Ik hoefde niet veel te zeggen in de voorbereidingen tegen Marianne. Ze begreep precies wat ik bedoelde.

Ik wilde een aantal lokale ondernemers bij elkaar brengen om zo een collectief te vormen. Toffe leveranciers, onafhankelijk, met een passie voor bruiloften.

Na het aansnijden van de taart en de toost, maakte ik de laatste detailfoto’s. Het resultaat is super geworden. Zo zie je dat, met de juiste mensen om je heen, je (bijna) alles kunt. Zo’n dag kan dan ook niet zonder een goede ceremoniemeester. In dit geval Suzanne van Opstal van The Wedding Officer. Suzanne is weddingplanner en stylist en werkt ook als ceremoniemeester. Ik raad ieder bruidspaar een weddingplanner aan, of in ieder geval een externe ceremoniemeester. Zie de kosten als een investering, met een goede weddingplanner heb je die kosten er zo weer uit.

Dat is dan ook het voordeel van specialisten, mensen met feeling en kijk op het totaalplaatje. Het eerste maatpak welke Leon van Hoes Tailors pakte was meteen goed. De jurk van Thandora paste helemaal bij de uitstraling van het moodboard die ik had gemaakt en Ineke van IDG Kappers wist dat met de kraag van deze jurk, opgestoken haar het beste uit zou komen. Tessa deed een prachtige naturel make up die precies het goede contrast gaf voor de foto’s. Grafisch vormgever Pascale van Que Pasa Concepts, maakte een bruidskaart, prachtig van eenvoud, in de stijl van stadspark de Hout.

Maar genoeg over alle leveranciers, neem een kijkje hieronder en oordeel zelf

Met veel dank aan de leveranciers: 

Maatpak kostuum, overhemd: Leon Hoes van Hoes Tailors

Bruidsjurk, Lingerie, haarcorsage: Dorien Groot van Thandora bruidsmode

Make-upstyling: Tessa Lijten

Haarstyling: Ineke de Graaf van IDG Kappers

Trouwambtenaar: Manon Dijkshoorn van trouwen met Manon

Bruidskaart: Pascale Ploeger van Que Pasa concepts

Bloemen styling, corsage, bruidsboeket: Marianne Verdult van Acanthus Bloemen

Weddingplanner, Stylist, ceremoniemeester: Suzanne van Opstal van The Wedding Officer

Faciliteiten als lampjes, bankjes, catering: Jeroen van der Ham van Grandcafé Koekenbier

Idee en fotografie: Annemarie Dufrasnes van Dufrasnes Fotografie

Saxefonist: figurant Dennis

Bruidspaar: Sophie & Daan

Overige accessoires: privé bezit

Gestylde weddingshoot Alkmaar - Stadspark de Hout - Dufrasnes Fotografie Gestylde weddingshoot Alkmaar - Stadspark de Hout - Dufrasnes Fotografie-34 Gestylde weddingshoot Alkmaar - Stadspark de Hout - Dufrasnes Fotografie-35 Gestylde weddingshoot Alkmaar - Stadspark de Hout - Dufrasnes Fotografie-36 Gestylde weddingshoot Alkmaar - Stadspark de Hout - Dufrasnes Fotografie-37 Gestylde weddingshoot Alkmaar - Stadspark de Hout - Dufrasnes Fotografie-38

 

 

Laat een reactie achter