Bruidsfotografie Heerhugowaard | Aukje & Robin

Bruidsfotografie Heerhugowaard | Aukje & Robin

Aukje en Robin woonden een tijd in Noorwegen. Ik kreeg al vrij vroeg een e-mail van dit stel met een verzoek om een Skypesessie tussen Noorwegen en Nederland. Nu heb ik de droom om destination weddings te fotograferen en hoewel deze bruiloft wel in Nederland zou plaatsvinden, vond ik dit toch al een mooie eerste stap richting “destination”. Je moet ergens beginnen!

Overigens spreken Aukje en Robin Nederlands en komen zij beiden uit Zuid Scharwoude, een dorp op slechts tien kilometer van mijn woonplaats Alkmaar. De Skypesessie verliep goed en er was gelijk een klik. Het besluit om mij als fotograaf te boeken volgde niet lang daarna.

Een paar maanden voor de bruiloft waren Aukje en Robin weer terug uit Noorwegen en zijn ze beiden gestart met een eigen onderneming. Aukje is een echte creatieveling in haarstyling en make-up, Robin is creatief in mobile websites. Een paar weken voor de bruiloft spreek ik bij hun thuis af om de laatste planning door te nemen voor de bruiloft.

Op 9 augustus is het zover. Ik start bij de bruidegom thuis, een gezin met allemaal mannen en zoals de moeder van de bruidegom tegen mij zei: er is hier geen bruid, maar de hectiek van deze mannen laten je vast anders denken. Ach ik hou er wel van, gezellige drukte. We beginnen met het aankleden van de bruidegom, die geholpen wordt door zijn vader. Af en aan zie ik de broers van Robin, druk in de weer van alles te regelen. Als laatst schiet ik een familieportret en vertrek dan naar de bruid.

De bruid is nog onderweg van de haar en make-up styliste, wat de ouders van de bruid en mij de gelegenheid geeft om de bruidsjurk buiten aan een boom te hangen, zodat ik daar mooie foto’s van kan maken. Als de bruid aankomt, kunnen we verder met het fotograferen van details en het aankleden. Niet lang daarna komt de bruidegom de bruid ophalen en vertrekken we naar de eerste fotolocatie. Aukje wilde graffiti, Robin het liefst moderne architectuur, samen wilden ze ook nog een groene locatie. De Friesebrug in Alkmaar leende zich daar perfect voor. Er staat namelijk een huisje vol graffiti, de brug is een paar jaar geleden gemoderniseerd en aansluitend ligt een parkje.

Omdat het bruidspaar maar liefst vier uur heeft gereserveerd voor de fotoshoot, rijden we door naar Bergen aan Zee, naar het natuurreservaat voor foto’s in de duinen. Hier vertrekken we weer op tijd, omdat om 16.00 uur de trouwceremonie begint in Heerhugowaard. Ik was hier nog nooit geweest en was onder de indruk van de fotogenieke locatie, zowel binnen als buiten. Na het ja-woord konden de gasten het bruidspaar feliciteren in de prachtige binnentuin, liet het bruidspaar een wensballon op en konden we vertrekken naar restaurant Babylon in Heerhugowaard voor de toost, het diner en het feest.

Na het gezellige diner druppelen langzaam de avondgasten binnen. Ik schiet de laatste sfeerbeelden en vertrek dan weer naar huis. Een mooie dag met gezellige hulp van broers, ouders en vrienden. Bedankt!

Ik kreeg al vrij vroeg een e-mail van dit stel met een verzoek om een Skypesessie tussen Noorwegen en Nederland

 

1 Comment

  • Beantwoorden oktober 27, 2013

    Robin Klein Schiphorst

    De fotosessie is geslaagd en we voelde ons comfortable, waardoor we deze mooie foto’s nu hebben.

    Groetjes,

    Aukje en Robin

Leave a Reply