Bruidsfotografie Graftdijk – Midden Beemster | Mariska & Daniël

Bruidsfotografie Graftdijk - Beemster - Mariska & Daniël - Dufrasnes Fotografie

Bruidsfotografie Graftdijk | Mariska & Daniël

“Anne, ik moet je iets vertellen, Daniël heeft mij ten huwelijk gevraagd en we willen je graag inhuren als fotograaf. Oh en een klein detail, ik ben ook zwanger.” Wauw! Het duizelt me nog even. Daniël is mijn neef, opgegroeid in Zweden. We zagen elkaar als kind in de zomervakanties bij Opa en Oma, maar toen we groter werden zagen we elkaar bijna nooit. Toen ik een paar jaar geleden naar Zweden ging voor een break ontmoette ik Mariska, de vriendin van Daniël. We hadden een klik en bleken slechts een paar kilometer van elkaar vandaan te wonen. Sinds die tijd spreken we elkaar geregeld.

Omdat Mariska en Daniël nog niet precies wisten wanneer en hoe te willen trouwen, hoorde ik er niet zoveel meer over. Totdat we tijdens een lunch de planning bespreken. “Over twee maanden is het zover Anne, kun je op 15 juli onze bruiloft fotograferen?” Ik kijk naar Mariska haar buik, over drie weken gaat ze bevallen…

Het leek Mariska en Daniël wel zo handig om vlak na de bevalling te trouwen. De familie uit Zweden komt dan over naar Nederland voor de baby. Ik vraag of ze al een jurk heeft en een locatie. “In de kerk om de hoek gaan we trouwen en voor het diner hebben we ook al een locatie. De jurk.. ach ik heb nog twee maanden”. Right.. ik leg uit dat de tijd wel begint te dringen en zodra ik thuis ben stuur ik een draaiboek voor de bruiloft.

Een week later heeft Mariska haar bruidsjurk uitgekozen en een paar weken later is ze bevallen van een zoon. Als we op kraamvisite gaan en vraag naar de planning lijkt alles in spik en span te zijn. De jurk is klaar, de sieraden, de ringen, de locatie, haar ongelooflijke slanke en strakke figuur. Ik kan echt niets ontdekken, geen gaatje, geen stress in de tijd, niets… Zo makkelijk kan het dus gaan.

Op de dag zelf verloopt alles zoals het bedacht is. Ik start met de voorbereidingen, daarna is het ja woord in de kerk, waar bruid en bruidegom elkaar voor het eerst die dag zien. De muziek, het intieme gezelschap en de beloften van het bruidspaar maken de ceremonie eigen en hecht.

Na de ceremonie starten we met de fotoshoot op de golfbaan, waar Daniël vaak in zijn vrije tijd te vinden is. Daarna rijden we naar restaurant het Heerenhuis in Midden Beemster voor een zes-gangen diner. We kunnen heerlijk buiten zitten aan een lange tafel. Om acht uur sluiten we af met de bruidstaart, nemen we afscheid van elkaar en gaat iedereen weer naar huis. Een heerlijke dag!

“Over twee maanden is het zover Anne, kun je op 15 juli onze bruiloft fotograferen?” Ik kijk naar Mariska haar buik, over drie weken gaat ze bevallen…

Laat een reactie achter