Bruidsfotografie Alkmaar | Tram-Ahn & Mien-Di

Bruidsfotografie Alkmaar | Tram-Ahn & Mien-Di

Een echte Vietnamese bruiloft. Een lange dag van 14 uur fotograferen. Ik heb een nieuwe extra camera gekocht, een aantal lensen die ik al heel lang wil, een nieuw statief, een nieuwe rugtas en een schoudergordel waaraan ik twee camera’s kan bevestigen. Het wordt een warme dag en gelukkig krijg ik assistentie van Roy Pesik, collega fotograaf. We gaan er een feestje van maken!

Op de dag zelf start Roy bij de bruidegom voor de voorbereidingen. Ik start bij de bruid in Alkmaar. We beginnen met de voorbereidingen, haar make-up, de bruidsjurk die klaar hangt en de schoenen.Tram-Ahn heeft voor deze dag maar liefst drie bruidsjurken. Een traditionele Vietnamese voor tijdens de thee ceremonie en het burgerlijk huwelijk, een voor tijdens de ceremonie in de kerk en een voor later op de feestavond.

Om 10.00 uur arriveert de bruidegom, de gasten en mijn collega Roy bij Tram-Ahn voor de thee ceremonie. Hiervoor zijn er allerlei cadeau’s meegenomen. De Oom van Tram-Ahn doet het woord en er worden schenkingen gedaan. Na de thee ceremonie komt de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor het ja-woord. Een korte ceremonie, waarna de lunch kan beginnen. Daarna maakt Tram-Ahn zich klaar voor de kerkelijke inzegening die om 14.00 uur begint in Heemskerk. Ik maak foto’s van de voorbereidingen, terwijl Roy en Wilco, de cameraman, alvast naar de kerk vertrekken om de gasten te fotograferen en te filmen.

Na de ceremonie vertrekken we naar Akersloot. Het diner en het feest wordt gevierd in de stijlvolle feestzaal in Hotel Akersloot. Het leek ons daarom handig vlakbij de fotoshoot te doen. We vonden een prachtig veldje met hoog gras en namen  krukjes mee waar het bruidspaar op kon zitten. Daarna reden we door richting de haven als tweede fotolocatie, maar omdat de tijd beperkt was en de haven nog een stukje lopen was, bleven we voor de laatste shoot in het poldergedeelte.

Na de fotoshoot reden we naar het hotel, waar het bruidspaar werden opgevangen met Champagne en begeleid werden naar de feestzaal. Hier worden aperitieven gedronken en start het diner. Roy is inmiddels weer naar huis, Wilco en ik eten samen beneden in het restaurant een maaltijd die door het bruidspaar is geregeld. Daarna gaan we snel weer aan de slag.

De feestavond is gezellig met een goede band, een stijlvolle goochelaar en Champagne. Er volgen Vietnamese tradities en er wordt gedanst. Tot 23.00 leg ik de sfeer van de feestavond vast. Daarna ruim ik mijn camera’s op, neem ik beneden in de bar nog een drankje als afsluiter en vertrek vervolgens weer lekker naar huis.

Tram-Ahn heeft voor deze dag maar liefst drie bruidsjurken

Laat een reactie achter