Bruidsfotografie Alkmaar – Heerhugowaard | Maaike & Jeroen

Bruidsfotografie Alkmaar | Maaike & Jeroen

Het is een thuiswedstrijd voor mij dit keer. Wel een vroegertje, maar daar draai ik mijn hand niet voor om. Om 7.15 uur start ik bij het bruidspaar thuis. Beiden kleden zich hier om, zonder dat ze elkaar zien. Ik krijg eerst een lekker kopje koffie en maak kennis met de haarstyliste en de make-up styliste.

Ik begin met het fotograferen van de bruidsjurk, die we aan de kast zouden hangen, maar omdat de bruidsjurk van Maaike zo groot is, valt de kast in het niet. We besluiten de jurk buiten te hangen voor het beste resultaat. De first look vind plaats in de achtertuin en daarna vertrekken we naar de binnenstad van Alkmaar voor de eerste fotoshoot. Daarna rijden we naar het bos in Heiloo. Maaike en Jeroen hebben de dag ingericht met allemaal Franse elementen. Als trouwauto hebben ze een Klassieke Citroën via Laurens Lieshout van www.citrodelies.nl en het leuke is dat ik met hun mag meerijden in de auto. Make my day!

Weer terug in Heerhugowaard worden de broodjes bezorgd en is het tijd voor de cadeau’s en de familiefoto’s. Ik rijd daarna alvast naar huis om mijn auto te parkeren. Met de fiets rijd ik binnen vijf minuten naar de binnenstad en ben dan op tijd om het bruidspaar te fotograferen bij het stadhuis. Tijdens de ceremonie heeft Jeroen een bijzonder mooi verhaal geschreven voor Maaike, soms heel grappig en soms ook heel ontroerend en emotioneel. Daarna is het tijd voor de groepsfoto op het bordes en lopen we gezamenlijk naar Le Bon in de Ridderstraat voor een toost en hapjes en gezellige Franse muziek. Ik blijf nog even voor de sfeerimpressies. En als het bruidspaar vertrekt voor een rondvaart door de Alkmaarse grachten, pak ik mijn fiets naar huis.

Leuk detail: Maaike en Jeroen hadden voor iedere daggast zelf een corsage gemaakt, die helemaal paste bij de kleding van de gast. Ook het bruidsboeket maakte Maaike zelf. Ideeën deed het bruidspaar onder andere op via pinterest.com.

Ook het bruidsboeket maakte Maaike zelf. Ideeën deed ze onder andere op via pinterest.com.

 

 

10 Comments

 • Beantwoorden juni 26, 2013

  Maaike Mooij Kuster

  Annemarie, Bedankt voor je geweldige werk! Het is top geworden. Groetjes Jeroen en Maaike

 • Beantwoorden juni 26, 2013

  Trudy Kuster

  Prachtig …. wat een mooie foto’s !!!

 • Beantwoorden juni 26, 2013

  Laurens Lieshout

  Hallo Maaike en Jeroen,
  Wat een mooie reportage heeft Annemarie er van gemaakt, maar dat kan ook niet anders met zo’n bruidspaar! 🙂
  Nogmaals heel veel geluk samen!

  Groetjes,
  Laurens Lieshout,
  CitroDeLies,
  Trouwen in een Franse Klassieker, maar niet met de Franse slag!

 • Beantwoorden juni 26, 2013

  Lyda Mooij-Thomas

  Prachtige reportage van een prachtig Mooij paar op een prachtige zonnige dag, wat wil je nog meer.

 • Beantwoorden oktober 4, 2013

  Ada Kruit

  Wauw, wat zag je er prachtig uit! Echt een beauty! En wat hadden jullie mooi weer!
  Mooie reportage, leuk dat je de foto’s gestuurd hebt, groetjes Ada

Leave a Reply