Bruidsfotografie Alkmaar – Bergen aan Zee | Sarah & El

Bruidsfotografie Heerhugowaard - Alkmaar - Bergen aan Zee l Sarah & El l Dufrasnes Fotografie-32

Bruidsfotografie Alkmaar – Bergen aan Zee |

Sarah & El

Op het strand in Bergen aan Zee waar ik vaak kom, bleek onze favoriete strandpaviljoen SB Noord alleen open te zijn voor een besloten feest. We besloten naar Joep te gaan en zaten heerlijk aan een wijntje met kaasstengels. Naast ons zit Sarah met haar vriendin. Heerlijk in het zonnetje bij te komen van een drukke dag en ze hebben veel lol. Zo raken we na een tijdje aan de praat. Wat blijkt, Sarah gaat trouwen en ik ben bruidsfotograaf. Dol enthousiast vertelt ze dat het liever bij SB Noord zit en daar ook haar trouwfeest geeft. Ik wordt alleen maar blij!

Een tijd lang hoor ik niets en dan opeens krijg ik een whatsapp van Sarah, laten we om tafel! Sarah en El komen bij mij thuis, we bespreken de dag en alle wensen door. Ik zet de planning en wensen op papier, die we een week van te voren nog eens goed door nemen. Dan op 22 augustus is het zover, een Molukse bruiloft vol liefde.

In de ochtend haalt El Sarah op. Volgens een oude Molukse traditie voeren de vaders van de bruid en bruidegom het woord om elkaar welkom te heten in de familie. Vandaag voeren de vader van de bruid en de broer van El het woord. Er volgt een kort gebed voor hun dierbaren die overleden zijn en deze dag er niet bij zijn, daarna gaan we naar het stadhuis van Alkmaar voor de huwelijksvoltrekking.

Na de ceremonie op het stadhuis, vertrekken we naar Bergen voor een korte fotoshoot bij de Ruïnekerk. Ik rijd er vaak langs, maar dit is de eerste shoot met een bruidspaar hier. Een super locatie. De tweede shoot doen we bij de zwarte schuur en als laatst maken we nog een paar foto’s op het strand in Bergen aan Zee bij SB Noord. Sarah is lekker makkelijk en trekt haar schoenen uit, zodat ze lekker op blote voeten kan lopen door het zand. Geen standaard bruidsposes en ingewikkeld gedoe. Gewoon zoals ze zijn, genietend van het strand en de zee. Bij SB Noord volgt een kerkelijke ceremonie, de zaal is gevuld met alleen maar liefde. Dan gaat de zon gaat onder, wat dit alles nog prachtiger maakt.

Geen standaard bruidsposes en ingewikkeld gedoe. Gewoon zoals ze zijn, genietend van het strand en de zee.

12 Comments

 • Beantwoorden november 12, 2012

  Willem Prinsse

  Wauw!

 • Beantwoorden november 12, 2012

  Hilde Arina

  Heel mooi!

 • Beantwoorden november 12, 2012

  Sem Usmany

  prachtig!!!!

 • Beantwoorden november 12, 2012

  Edwin Riboch

  Wat een mooie dag is dit geweest !!! Mooie reportage met allemaal mooie mensen !!!

 • Beantwoorden november 12, 2012

  Anita Beenken van Erkel

  erg mooi , prachtige foto, s en mooie mensen , Sara over gelukkig en haar man ook , ze straalden !

 • Beantwoorden november 12, 2012

  Meitie Tuwanakotta

  Mooie reportage van een geslaagde dag!

 • Beantwoorden november 14, 2012

  Bianca Djosari

  Een perfecte dag, precies zoals Saar en El zijn, liefdevol..
  De dominee was bezig hun huwelijk in te zegenen met de zon die over hen heen scheen, de meeuw die op de wind meelifte…echt een prachtig liefdevolle dag.

 • Beantwoorden augustus 8, 2013

  Ineke Tuwanakotta

  Alweer bijna 1 jaar geleden, nog steeds zijn ze gelukkig die 2.Gelukkige huwelijksdag 22 augustes.Liefs Mam.

Leave a Reply