Mijn verhaal

Als kleine meid wilde ik heel graag iets creatiefs gaan doen als ik later groot zou zijn. Ballerina, etaleur of reclame tekenaar.  Ik besloot uiteindelijk de opleiding detailhandel te doen en daarna de studie communicatie. In de tussentijd werd mijn creativiteit nog meer aangewakkerd toen ik een analoge spiegelreflex camera van mijn ouders kreeg na het afronden van mijn opleiding. Ik fotografeerde toen voornamelijk voor studieopdrachten of tijdens reizen. Vlak na het afronden van mijn studie startte ik aan een carrière in het bedrijfsleven en ontmoette ik, heel onverwachts, de liefde van mijn leven.

Toen ik in 2009 zelf trouwde begreep ik pas écht wat een bruiloft inhoudt.

Kort daarna werd ik gevraagd een bruiloft te fotograferen en daarna volgden er meer. Maar toen ik in 2009 zelf trouwde begreep ik pas écht wat een bruiloft inhoudt: de voorbereidingen, de stress, de gastenlijst, de vele details en vooral de waanzinnige beleving op de dag zelf. Ik werd nog enthousiaster dan ik al was en startte meteen een actie om vaker als bruidsfotograaf aan het werk te gaan, naast mijn full time baan als marketingcommunicatiemanager. Ik wilde vooral bruidsparen helpen aan een mooie beleving op hun bruiloft of in ieder geval de onbetaalbare herinnering eraan.

kocht ik, op aandringen van mijn man, van ons allerlaatste geld een splinter nieuwe professionele camera.

Toen mijn toenmalige werkgever failliet ging, besloot ik een communicatiebureau op te zetten en in de tussentijd door te gaan met bruidsfotografie. Van het communicatiebureau kwam niet veel. Ik was namelijk alleen maar bezig met fotografie. Ik besloot de fotovakopleiding te volgen in Amsterdam. Besteedde zo’n beetje dag en nacht aan het modelleren van de beste fotografen en kocht ik, op aandringen van mijn man, van ons allerlaatste geld een splinter nieuwe professionele camera. Ik ben hem daar nog steeds dankbaar voor.

In de tussentijd maakte ik nog een professionalisatieslag: ik deed een cursus webbouwen, maakte een website en nam deel aan het eerste Fearless photographers conferences, een internationaal congres met alleen maar bruidsfotografen. Hier leerde ik in twee dagen meer dan in twee jaar en besloot ik mij te specialiseren in bruidsfotografie en loveshoots.

precies wat ik het leukste vind aan het fotograferen van een bruiloft; de mensen maken het verschil.

Mijn-verhaal-1-1000highFoto: Hanke Arkenbout Photography

Voor mij gaat een bruiloft over de liefde tussen twee mensen en die liefde wil je bezegelen. Een bruiloft is een verhaal met mooie, emotionele en vrolijke momenten. Een dag waarbij je omringt wordt met de meest dierbare mensen. Iedereen organiseert een bruiloft op z’n eigen manier en dat is precies wat ik het leukste vind aan het fotograferen van een bruiloft; de mensen maken het verschil. Elke dag is anders, iedereen heeft z’n eigen verhaal.

Ik ben natuurlijk ook heel erg benieuwd naar jullie verhaal. Gaan jullie trouwen of zijn jullie geïnteresseerd in een loveshoot? Neem contact op, dan zal ik snel antwoorden.