Veel gestelde vragen

Hoe gaat een kennismakingsgesprek in z'n werk?
Mail of bel mij voor het maken van een afspraak. Ik kom naar jullie toe, of jullie komen bij mij langs. Zijn jullie geïnteresseerd in een bruidsalbum, dan vraag ik jullie om bij mij langs te komen.

Wonen we wat verder bij elkaar vandaan, dan kunnen we als jullie er open voor staan halverwege afspreken bij een meetingpoint of via Skype afspreken. Tijdens het gesprek bespreken we de planning van jullie dag en kan ik jullie helpen met ideeën.

Hoeveel foto’s krijgen we van onze bruiloft?
Bij 6 uur fotografie kun je rekenen op een selectie van minimaal 250 bewerkte foto’s in hoge resolutie. Met deze foto’s kunnen jullie zelf uitvergrotingen laten maken. Hoe meer uren ik op jullie bruiloft fotografeer, hoe meer foto’s ik maak, bewerk en aflever.
Wanneer ontvangen we de foto’s?
Binnen 3 weken na jullie bruiloft ontvangen jullie de foto’s op een USB-stick. Een blogpost met een selectie van jullie foto’s staat vlak daarna online.
Bewerk je de foto’s?
Ja, alle foto’s worden één voor één nagekeken op kleur, contrast en belichting e.d. Ik fotografeer in kleur, die ik later kan omzetten naar zwart/wit.
Hoeveel tijd kunnen we inplannen voor een fotoshoot van ons samen op de bruiloft?
Neem voor de fotoshoot zelf minimaal 60 minuten de tijd, exclusief reistijd naar de locatie. Willen jullie meerdere locaties, neem dan minimaal een half uur tot drie kwartier de tijd per locatie plus reistijd.
Wat doen we als het slecht weer is bij een fotoshoot?
Als het bewolkt is of er is lichte motregen, dan kan de fotoshoot gewoon doorgaan. Er is dan vaak nog voldoende licht om prachtige foto’s te maken. Als het regent of stormt, wordt in overleg de fotoshoot verplaatst naar een binnenlocatie, een ander tijdstip of datum.
Wat doe je bij ziekte?
Ik ben niet zo snel ziek. Bovendien voel ik mij verantwoordelijk voor de afspraken die ik met jullie maak, waardoor ik ook met ziekte jullie dag zal fotograferen. Als het echt te gek wordt probeer ik gebruik te maken van een vervangende fotograaf uit mijn netwerk.
Werk je met meerdere camera’s?
Ik werk met twee professionele Nikon camera’s, meerdere objectieven en flitsers. Ik heb daardoor altijd een back-up.
Kunnen we ook familieportretten en groepsfoto's laten maken?
Ja, dat kan. Maak dan van te voren een lijst en probeer maximaal 15 combinaties te maken. Vraag voor begeleiding op de dag zelf jullie ceremoniemeester voor hulp. Afhankelijk van de aantal sets, duurt deze fotoshoot ongeveer 15 tot 30 minuten.
Hoe werkt het met foto's van de voorbereidingen?
De make-up, sierraden, schoenen en de bruidsjurk die klaar hangt. Hulp van je moeder of beste vriend met je stropdas en de manchetknopen. Foto’s van de voorbereidingen maken het verhaal helemaal compleet. Neem hiervoor ongeveer 30 tot 60 minuten de tijd.
Regelen wij eten voor je?
Voor overdag kan ik zelf het een en ander kwijt in mijn rugzak. Jullie hoeven hiervoor niets te regelen. Hebben jullie mij voor een hele dag geboekt, waarin een diner georganiseerd is? Dan zou het fijn zijn als jullie ook iets voor mij regelen. Iets simpels, bijvoorbeeld een artiesten maaltijd.
Fotografeer je ook in het buitenland?
Graag!
Hoe lang van te voren kan ik je als fotograaf boeken?
Het is handig om 6 tot 12 maanden voor je bruiloft een fotograaf te boeken. Ik merk dat sommige bruidsparen al ruim een jaar van te voren boeken, maar ook soms een maand van te voren. Het komt daardoor voor dat ik bruidsparen moet teleurstellen, omdat ik al vol geboekt ben. Heb je interesse in een fotograaf, maak dan zo snel mogelijk een afspraak om kennis te maken.
Heb ik een weddingplanner nodig?
Een weddingplanner is in staat je te inspireren voor de invulling van je bruiloft, hij of zij heeft veel ervaring en kan snel schakelen, dat scheelt je enorm veel tijd en stress. Ook kun je een weddingplanner enkel inhuren als ceremoniemeester, zodat vrienden en familie helemaal kunnen meegenieten van jullie dag, liefde, mooie-, emotionele momenten en feest. Doordat een weddingplanner veel gevoel heeft voor de styling op je bruiloft, komt dit de foto’s vaak ten goede.

Heb je andere vragen?

Contact

Neem contact op en ik antwoord zo snel mogelijk.